Tvaroh dáme do sitka alebo do gázy a necháme odkvapkať prebytočnú tekutinu. Podľa potreby ho môžeme rozmixovať a potom ho zmiešame so žĺtkami, s krupicou, so štipkou soli a s kôrou z citróna. Na záver jemne spojíme so snehom vyšľahaným z 2 bielkov. Na pol hodiny odložíme do chladničky.
Tvarohové knedličky s jahodami
INGREDIENCIE
-
500 gplnotučný tvaroh
-
4 PLpšeničná krupica
-
2 ksvajce
-
soľ
-
kôra z 1/2 citróna
-
celé približne rovnako veľké jahody (asi 16 ks)
-
150 gstrúhanka
-
1 balíčekvanilkový cukor
-
3 PLmaslo
POSTUP
-
1
-
2
Potom z cesta lyžicou odoberáme kúsky cesta, do stredu dáme očistenú jahodu a zabalíme do knedličky. Knedličky varíme v jemne osolenej horúcej vode. Keď vyplávajú na povrch, povaríme ich ešte 2 až 3 minúty.
-
3
Strúhanku opečieme na masle dohneda a zmiešame s cukrom. Ešte horúce knedličky obalíme v opraženej strúhanke a môžeme hneď podávať ešte posypané práškovým cukrom.