Osviežujúca šalátová polievka
INGREDIENCIE
-
2 kshlávkový šalát
-
100 gmaslo
-
3 PLhladká múka
-
1/2 litraplnotučné mlieko
-
1/2 litravoda
-
1/4 litrasmotana na šľahanie
-
2 PLCukor kryštál
-
1 kscitrón
-
soľ
POSTUP
-
1
-
Šalátové listy dôkladne umyjeme, nakrájame na rezančeky a necháme odkvápať v sitku alebo na kuchynskej utierke.
-
2
-
V hrnci necháme rozpustiť maslo, pridáme múku a za stáleho miešania si pripravíme si zápražku. Zápražku zalejeme mliekom, vodou a smotanou dobre rozmiešame a privedieme k varu. Varíme zhruba 7 minút, následne osolíme a pridáme cukor. Vytlačíme šťavu z menšieho citróna a primiešame ju do polievky. A opäť minútku prevaríme.
-
3Odstavíme a do ešte vriacej polievky primiešame šalát (nevaríme – chceme, aby si šalát zachoval sviežosť a farbu). Podávame samotnú alebo pre sýtejší variant so vareným zemiakom a vajíčkom.
BON APÉTIT