Pikantné zeleninové fašírky
INGREDIENCIE
-
2 konzervycícer
-
1 konzervašošovica
-
1 konzervahrášok
-
1 konzervabiela fazuľa
-
1 ksjarná cibuľka
-
3 strúčikycesnak
-
1 hrsťpetržlenová vňať
-
2 ksvajce
-
2 PLšpaldová múka
-
soľ, kurkuma, karí, čili, škorica
-
olivový olej
POSTUP
-
1
V kuchynskom robotovi spolu rozmixujeme cícer, šošovicu, fazuľu, hrášok, cibuľku, vňať a cesnak, tak aby sme dostali konzistenciu mletého mäska. Do základu zapracuje vajíčka a múku a pridáme soľ a koreniny približne po ½ kávovej lyžičke každú.
-
2
Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré poukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme v rúre rozohriatej na 180 °C asi 20 minút.
-
3
Ešte horúce placky podávame s čerstvým šalátom.Dobrú chuť